Co dělat, aby webové stránky přitahovaly pozornost?

Máte už založené webové stránky, a teď musíte je vyplnit obsahem. Co dělat, aby webové stránky přitahovaly pozornost uživatelů?

Především důležitá je intuitivnost. Je třeba taky vzít v úvahu:

  • transparentní grafický design – webové stránky není uměleckým dílem, především musí být užitečné. Je dobře, jestli jsou hezké, ale je to lepší, aby byly jednoduché. Využijte několika barev, a ne celou paletu barev, protože uživatelé nebudou vědět, na co se dívat – koneckonců někdy méně je více.
  • čitelné uspořádání – obsah musí být rozdělen do logických bloků. Pak zajištěn na stránce tak, aby byl jasně vymezen. Je dobře ukázat, jaké jsou jejich vztahy.
  • množství obsahu – nepřehánějte s množstvím textu na svých webových stránkách, protože nikdo nebude chtít to číst. Texty by měly být konkrétní a stručné a se snímkem. Podělte je na pár odstavců a využijte shrnutí – čtenáři budou se snadněji orientovat na stránkách.
  • menu – jeden z klíčových prvků internetových stránek je navigaci. Snadný a rychlý přístup k důležitým funkcím a informacím by měl být k dispozici z hlavního menu. Musíte taky vhodně uspořádat položky menu.
  • kapacita stránky – v případě, že zatížení trvá příliš dlouho, protože např. na těchto stránkách jsou skvělá videa nebo fotografie, nikdo nebude chtít dočkat, až je uvidí. Z tohoto důvodu je třeba se ujistit, že na Vašich stránkách bude možné bez problémů pohybovat. Nezapomeňte o uživatelích se slabým připojením na internet.

About

View all posts by