Jak vytvořit webové stránky – výběr domény

Jak vytvořit webové stránky - výběr domény

Pokud nevíte, jak vytvořit webové stránky, část nezbytných znalosti najdete na tomto blogu. Dnes bude o tom, jak si vybrat vhodnou doménu.

Doména, to znamená webová adresa, je místo, kde lze Vás najít na internetu. Ve skutečném světě nemáte žádný vliv na vlastní adresu. V internetovém světě je jinak. Vy rozhodujete o tom, kde a jak mohou zákazníci Vás najít a jak vnímají vaši firmu, proto doména by měla:

být spojena s činností firmy nebo její názvem – zákazníci zapamatují si rychleji webovou adresu, kdy se bude spojovat se zbožím, které hledali např. detskekocarky.cz;

znít profesionálně a být snadno zapamatovatelná – nepřehánějte to s délkou a složitostí, protože zákazníci, nebudou moci ji najít ve vyhledávací a najdou rychleji stránku konkurence.

Domény jsou unikátní. Stejné mohou mít jenom jejich koncovky. Obvykle nejdražší jsou národní domény např. .cz. O něco levnější jsou globální domény, např. .com nebo .eu, zatímco nejlevnější jsou regionální domény, např. brno.cz. Aby nikdo nebyl rychlejší než Vy, zkontrolujte tady, zda Vaše doména je stále k dispozici, a kupte ji jakmile je to možné. Existují služby, které při nastavování stránky přímo podílejí na koupi domény – platíte jen jednou a ušetřete čas. Často nabízeny je také hosting.

 

About

View all posts by